Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Πως χρησιμοποιούμε την φωνή για θεραπευτικούς λόγους


Η ανθρώπινη φωνή παράγει δόνηση.
Κάθε συχνότητα της ανθρώπινης φωνής  έχει ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος που γίνεται αντιληπτό όχι μόνο μέσω της ακοής αλλά και μέσω της δόνησής της.
Το αρχαιότερο μέσο μουσικοθεραπείας είναι η ανθρώπινη φωνή γιατί επικοινωνεί άμεσα με τις υποσυνείδητες περιοχές του μυαλού και της ψυχής μας και έχει την ικανότητα να εναρμονίζει μέσω του συντονισμού.
Η φωνή του κάθε άνθρωπου εκφράζει την εσωτερική του  καλλιέργεια και δύναμη.
Μέσω της φωνής μας, με τη χροιά της και το χρώμα της μπορούμε να μεταφέρουμε συναισθήματα.
Έχουμε την δυνατότητα  να χρησιμοποιούμε τους δικούς μας ήχους για  αυτοθεραπεία , βελτίωση της υγείας ,  έκφραση των συναισθημάτων μας, την απάλειψη πόνου αλλά και τη διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης. Μπορεί άμεσα να χαλαρώσει τις μυϊκές μας εντάσεις , να απελευθερώνει τους φόβους, το θυμό και το άγχος. Απελευθερώνει και φέρνει στην επιφάνεια παλιά απωθημένα μπλοκαρίσματα και συναισθήματα.
Η φωνή επίσης βοηθά στην έκφραση.
Ανάλογα λοιπόν με την σωματική ή συναισθηματική κατάσταση την δική μας ή ενός ανθρώπου που ζητά τη βοήθειά μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή μας με μια μεγάλη ποικιλία.
Το τραγούδι , η μίμηση , το ισοκράτημα  , τα νανουρίσματα , τα μοιρολόγια  είναι μερικές από τις πολλές θεραπευτικές  και ευεργετικές επιδράσεις της ανθρώπινης φωνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου