Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Μικρές καθημερινές συνήθειες




1.             Δημιουργήστε ένα χώρο αποκλειστικά για σας – Μια δική σας γωνιά όπου εκεί θα μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Θα μιλάτε με τον εαυτό σας, θα εξομολογείστε, θα κλαίτε, θα γελάτε, θα προσεύχεστε, θα διαλογίζεστε. Θα απολαμβάνετε αυτό που είστε.

2.              Να περνάτε λίγο χρόνο στην ησυχία, καθημερινά . Οι σύγχρονοι γρήγοροι και θορυβώδεις ρυθμοί της ζωής μας κλέβουν την εσωτερική καθοδήγηση που όλοι έχουμε έμφυτη μέσα μας. Για να αναπνεύσει θα πρέπει να ηρεμούμε και να μένουμε ήσυχοι και ακίνητοι για λίγο.

3.              Να ακούτε τη μικρή φωνούλα που βρίσκεται μέσα σας. Αυτό που πολλοί ονομάζουν διαίσθηση ή έκτη αίσθηση. Μάθετε να μην την αγνοείτε και να την ακούτε. Έτσι η ζωή σας θα γίνει λίγο πιο εύκολη.

4.              Να κάνετε ερωτήσεις στον εαυτό σας και να μην προϋποθέτετε ποτέ τις απαντήσεις. Να κάνετε κάθε μέρα ερωτήσεις στον εαυτό σας. Είναι πολύ καλύτερο να λειτουργείτε μέσα από μιά βάση αυτογνωσίας και όχι αντίδρασης ή υποτέλειας προς τους άλλους.

5.              Βρείτε μια δραστηριότητα που σας γεμίζει με χαρά και ηρεμεί την ψυχή σας. Οταν κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, αγαπάμε τη ζωή που έχουμε και μαθαίνουμε να αγαπάμε και τον εαυτό μας.

6.              Κάντε το καθημερινό πρωϊνό σας έλεγχο. Πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι και πριν αρχίσετε τα άγχη και τα τρεξίματα, βρείτε μερικά δευτερόλεπτα, ή λεπτά και μείνετε με τον εαυτό σας και ελέξτε πως αισθάνεστε, τι σκέφτεστε και που πάτε.

7.              Θυμηθείτε τα «ράσα δεν κάνουν τον παπά». Γι αυτό μην αφήνετε τα έξω να σας φτιάχνουν την προσωπικότητά σας. Το ντύσιμο της ψυχής ξεκινάει από τα μέσα προς τα έξω.

8.              Να είστε ειλικρινείς με τους άλλους ανθρώπους σχετικά με τις δικές σας ανάγκες και τα δικά σας όρια. Από τη στιγμή που έχετε ξεκαθαρίσει τι είναι αυτό που εσείς θέλετε, κάντε και τους άλλους να το μάθουν. Μην τους στέλνετε μπερδεμένα σήματα. Αν παραμένετε σιωπηλοί, υπάρχει περίπτωση να απογοητεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους πολύ περισσότερο απόσο αν ακουγόταν ολόκληρη η αλήθεια.

9.              Να αναλύετε αυτά που λένε οι άλλοι άνθρωποι για σας. Μην τα πιστεύετε όλα όσα σας λένε, αλλά ούτε και να τα αγνοείτε.  Πάντα να θυμάστε ότι ο κάθε άνθρωπος βλέπει τα πράγματα μέσα από τη δική του σκοπιά (παρελθούσες εμπειρίες, δικές του ανάγκες, επιθυμίες, κ.λ.π.).

10.            Να ευγνωμονείτε την ύπαρξή σας. Κάθε φορά που ευγνωμονείτε, αναγνωρίζετε την ομορφιά και σας δίνετε η ευκαιρία να τιμήσετε τον εαυτό σας ακόμα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου