Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Κάθε στιγμή και πολύτιμος λίθος


Όταν η μεγάλη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας κάηκε, η ιστορία λέει πως ένα βιβλίο από όλα σώθηκε. Αλλά δεν ήταν ένα πολύτιμο βιβλίο και έτσι ένας φτωχός άνθρωπος, ο οποίος  μπορούσε να διαβάζει λίγο, το αγόρασε για λίγα χρήματα.

Το βιβλίο δεν ήταν πολύ ενδιαφέρων, αλλά ανάμεσα στις σελίδες του υπήρχε κάτι πράγματι πολύ ενδιαφέρον . Ήταν μια λεπτή λωρίδα περγαμηνής στην οποία γράφτηκε το μυστικό του Πετραδιού!

Το πετράδι ήταν ένα μικρό βότσαλο που θα μπορούσε να μετατρέψει οποιοδήποτε κοινό μέταλλο σε καθαρό χρυσό. Η γραφή εξηγούσε ότι βρισκόταν ανάμεσα σε χιλιάδες και χιλιάδες άλλα βότσαλα που έμοιαζαν ακριβώς σαν αυτό. Αλλά το μυστικό ήταν το εξής: Η πραγματική πέτρα θα την νιώσετε ζεστή, ενώ τα  απλά βότσαλα είναι κρύα στο άγγιγμα.

Έτσι λοιπόν, ο άνθρωπος πούλησε τα λιγοστά υπάρχοντά του, αγόρασε μερικές απλές προμήθειες, και στρατοπέδευσε στην παραλία, όπου και άρχισε να δοκιμάζει βότσαλα.

Ήξερε ότι αν σήκωνε τα  βότσαλα και τα πετούσε κάτω και πάλι επειδή ήταν κρύο, θα μπορούσε να πάρει το ίδιο βότσαλο εκατοντάδες φορές. Έτσι, όταν ένιωσε ένα που ήταν κρύο, το έριξε στη θάλασσα. Πέρασε μια ολόκληρη μέρα που γινόταν  αυτό, αλλά κανένας από τα βότσαλα δεν ήταν ο πολύτιμος  λίθος. Ωστόσο, ο ίδιος συνέχιζε με αυτόν τον τρόπο. Σήκωνε ένα βότσαλο και αν το ένιωθε κρύο το έριχνε  στη θάλασσα. Σήκωνε ένα άλλο και το πετούσε  στη θάλασσα.

Οι ημέρες τεντώθηκαν  σε εβδομάδες και οι εβδομάδες σε μήνες. Μια μέρα, ωστόσο,το απόγευμα, πήρε ένα βότσαλο και ήταν ζεστό. Το πέταξε στη θάλασσα πριν καταλάβει τι είχε κάνει. Είχε σχηματιστεί μια τέτοια ισχυρή συνήθεια της ρίψης κάθε βότσαλου στη θάλασσα που ακόμα και αν ήταν το ένα που έψαχνε με μανία τόσο καιρό εξακολούθησε  να την πετάξει μακριά.

Έτσι είναι και  με τις ευκαιρίες. Η ζωή μας είναι ένας πολύτιμος λίθος. Να ζείτε την κάθε στιγμή σαν να είναι όλες πολύτιμοι λίθοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου